Je lust ze rauw..... gekookt of met mosterd! De 10 koppige Ska en Reggae coverband uit Hellevoetsluis: Peen! Het lukt niemand om stil te staan op knallers van oa. The Specials, Desmond Dekker, Hepcat, The Slackers.


Iedereen houdt van peen!

Je hoort nooit iemand zeggen: ‘he bah.. peen’! Penen zijn knapperig, zoet, fris en goed voor je ogen. Dat laatste is overigens bewezen zegt onze saxofonist Jan altijd. Daarom brengen wij de wereld onze Ska en Reggae covers onder de naam Peen!

Hoe het allemaal begon...
In het uitgestrekte polderlandschap tussen Tinte en Hellevoetsluis trapte boer Derk zijn krakende fiets meter voor meter door de koude en gure westenwind. Het was een donkere winteravond in oktober 2006. Derk was zijn riek vergeten en moest daarom terug naar zijn akker twee kilometer van zijn warme huis. Mopperend reed hij langzaam over de verlaten weg, totdat hij in de verte klanken hoorde. Hij dacht dat het de wind was die langs zijn oren suisde, maar het geluid werd steeds harder. Het leek van de akker vlak naast hem te komen. Derk was altijd al nieuwsgierig aangelegd en stapte af en liet zijn fiets op het asfalt kletteren. Hij sprong over de sloot en liep door de natte klei naar het midden van de akker. Hij kon het niet helpen, maar zijn ferme stappen gingen langzaam over in huppelende danspassen. Na vijftig meter hield Derk halt. Om zich heenkijkend kwam hij tot de conclusie dat er niks was dat de muziek produceerde, todat hij bijna struikelde over een grote groene bos. Het leek alsof de muziek van daar beneden kwam. Hij begon hevig aan de groene bos te sjorren en er kwam na enige tijd beweging in. Hij trok het ding langzaam uit de grond en de muziek werd plots harder. Ook kwam er met het gevaarte een enorme lichtbundel mee. Derk was stomverbaasd toen hij zag wat hij net uit de grond had gehaald. Hij bekeek het ding en dacht dat hij zojuist krankzinnig was geworden. Voor hem stond een levensgrote Peen met een hoedje!

Wereldberoemd in Hellevoetsluis en omstreken
De band is gestart in oktober 2006. Nu is Peen uitgegroeid tot een 10 koppige Ska en reggae formatie die menig dansvloer op z'n kop zet. Het repertoire vindt zijn oorsprong in de jaren ’60 ska- en reggaemuziek. Zo brengen we de Jamaicaanse muziek van Desmond Dekker, Hepcat en Max Romeo op de planken, maar gaan we ook voor een repertoire van Engelse ska (Two Tone) en spelen we vol enthousiasme de nummers van bijvoorbeeld Madness, The Specials en Bad Manners.

Peen is niet meer te houden
De Ska en Reggae klanken spreiden zich als een wervelwind uit over het eiland Voorne-Putten. Met optredens op Wallenpop, de Vestingdagen en het Tintefeest hebben we menig dansvloer op stelten gezet. Ook op de live muziekavonden in het Barbiertje en Café de Dijk in Hellevoetsluis laten we flink van ons horen. Daarnaast spelen we vaak op besloten feesten en partijen zoals bruiloften, openingen, jubileums en verjaardagen. Interesse in een feestje ? Schroom niet en neem contact op via Mail of via de Peen Faceboek pagina.

Hoogtepunt! Tot nu toe dan…
Ieder optreden is natuurlijk een hoogtepunt, maar het bereiken van de finale van de Clash of the Coverbands is toch wel ons allerhoogste hoogtepunt. In 2010 hebben we daardoor in 013 in Tilburg en Paradiso Amsterdam gespeeld. “Dit was echt een waanzinnig avontuur. Echt iets om trots op te zijn. We bestaan nu vijf jaar en hebben enorm veel plezier in wat we doen. Daarom is ons motto: Lekkûh Spelûûûûh!”, aldus zanger Barry.